miércoles, 9 de enero de 2013

Diari d'un tòfol

El Salus (argot cani de la gerga catalana)

     El relat no te pèrdua, el chicón estaba esperant a la seua parella y en aço que passen per el seu costat dos dones catalanes charrant, clar, ell que sent parlat català y la reacció natural de tot tòfol valencia (catalanista) es una sensació de que l'oli els ix per lo cul a borbollons.

     Volent mostrar sumisió al amo català el chicón va y lis diu que parlen un valencià cult y refinat com el que només s'ascolta en l'ambit universitari (deixa clar dos coses, en la universitat s'ansenya el català y lo més important, no es lo que parla el poble valencià)…les dones el miraren mal y li respongueren que elles no parlaben valencià, parlaben català. El tofolet no donant-se per vençut en demostrar pleitesía y sumisió en l'oli eixint-li a borbollons que l'albelló del carrer no donaba abast, clavà l'atre genoll en terra y digué, yo tamé parle català (en llagrimes d'emoció y els ulls plorosos) català de la vall d'Albaida, va afegir.  Les dones el miraren de dalt a baix en oix y despreci contenint l'escopinya li responen, ni catala de valencia ni de la Vall d'Albaida, parlem català de la vall de l'Ebre, y el deixaren en un pam de nassos.

     Frustrat per l'encontre y molt despagat ho conta a la seua parella e intenta donar-li una expricació en la que els seus maravellosos amos no quedaren tan mal, y la inspiració tofolera dona els seus fruits.
     La conclusió del tòfol es que les dones eren meravelloses (venien de cataluña com dubtar-ho), la culpa diu que es dels blauers, que segurament al sentirles parlar les haurien afrontat y per aixó tingueren ixa resposta.
     Vaja segons ells som 4 gats, ixos supostos 4 gats resulta que se troben en les damiseles catalanes y les afronten per el carrer. Tamé diu que part de la culpa es del "separatisme" blauer, genera repulsa…pero no som 4 gats? Tòfols

      Una chocoteta aclaració pals tòfols valencians, lo que vosatros vejeu incult, la llengua Valenciana, la de Sant Vicent Ferrer, Ausias March, Joanot Martorell, Sor de Villena,…ixos que vos ho claven en lo cap s'afanyen en reivindicar-los com a propis…TÒFOLS.

 

 

4 comentarios:


  1. El meu analisis personal; les dones no eren males persones, `pero dins de la llógica humana el comportament del tòfol de piloteig y tonteria no te sentit, a no ser que sigues un carterista que vullga furtar y estiga distraenles...les dones pensaren que anaba a furtar-los la cartera.

    La mentalitat dels tofols valencians no s´anten en Catalunya, ni en ningún lloc de tot lo mon, ningu es tan imbecil com per a tirar-se per terra ad ell per alçar al atre...això nomes passa en el tofolerio valencià, cumprumis, bloc, iu, etc.

    Qui colló va a demanar deixar de ser un regne per a ser una regió d´un comtat estaguen be del cap? pasar de ser llengua en tot tipo de glories a ser un dialecte marginat a ser considerat incult? deu ser una nova enfermetat mental degenerativa, el catalanisme dels valencians o efecte Estocolmo.

    ResponderEliminar

  2. A qui se li ocurrix clavar-se en la conversació de persones que no coneixes? estic en aixo de que pensaren que anaven les anaben a robar-les.

    tame pot ser que el confundiren en un pervertit, tot es mes llògic que un catalanista (tòfol) Valencià.

    ResponderEliminar
  3. En valencià no es robar, es furtar.

    ResponderEliminar

Gracies per participar en el blog. No oblides compartir esta noticia en Twitter i Facebook. #NoVolemTV3.

 

#NoVolemTV3

Lo Més Llegit

Copyright © #NoVolemTV3 Design by Circul Civic Valencià | Theme by BTDesigner | Powered by Blogger